Amerikaans Rundvlees
Vleesliefhebbers, hebben jullie wel eens gehoord van Amerikaans rundvlees? De delicate textuur en onvergetelijke smaak maken het een heerlijk gerecht dat fijnproevers zeker zal bekoren. De geschiedenis en de bijzonderheden ervan zijn niet triviaal. Ik zal even je geheugen opfrissen!
ORIGINS - REGIOS
Net als de rundveehouders en cowboys die het verzorgen, is het Amerikaanse rund van Ierse oorsprong. Dit rund is stevig, sterk, en houdt van laagvlaktes en uitgestrekte prairies zonder afsluitingen. Tijdens zijn omzwervingen graast het gretig gras en bloemen. Zijn specifieke smaak en verfijnde structuur heeft dit rund grotendeels te danken aan zijn leven in open lucht.
FUNCTIES
Karaktervol maar ook zacht
Een dier dat op zijn eigen ritme loopt en eet is een dier zonder stress. In de 18de eeuw kwam het Amerikaanse rund van de Ierse weiden naar de uitgestrekte grasvlakten van de Nieuwe Wereld, waar het loopt, eet en slaapt in de open lucht. Zijn helderrode, mooie vlees kent steeds meer bijval bij de amateurs van grillen en steengrillen.
SMAKEN, BEREIDINGEN
Een entrecote uit de duizend
De Amerikaanse entrecote heeft zijn eigen plaats aan het culinaire firmament veroverd. Zijn helderrode kleur kleur doet de kenner nog voor de cuisson al watertanden. Zijn bijzonder fijnkorrelige structuur weet bij de eerste hap al meteen te overtuigen. Dit tegelijk malse en verfijnde stuk vlees is op weg om een klassieker te worden, en is rijk aan proteïnen, ijzer en vitamine B9 en PP.