Wagyu OF HET KOBE-RUND
ORIGINS - REGIOS
Het geduld en het werk dat hier dagelijks aan dit ras worden besteed, zijn verbazingwekkend en bijna een religie. Geen twijfel mogelijk, we zijn in Japan. En wel bij een van de rundveehouders die van het Kobe-rund een uitzonderlijk ras hebben gemaakt. Zo uitzonderlijk dat dit ras ons het beste vlees ter wereld biedt.
FUNCTIES
In een volgend leven wil ik een rund zijn
Wa betekent ‘Japan’. Gyu betekent ‘rundvlees in levende zin’. De Japanners houden, slachten en versnijden tal van runderrassen met het grootste respect voor hun tradities.
Toch bestaat er een runderras dat nog specialer is: het Kobe-rund. Deze brave herkauwer leeft een prinsheerlijk leventje. Elke dag wordt hij door de deskundige, met sake bevochtigde handen van zijn meester gemasseerd. Hij kan zijn dorst lessen met fris water gemengd met speciaal bier, en zijn voeder bestaat uit met zorg geselecteerde granen.
SMAKEN, BEREIDINGEN
Vlees dat u in vervoering brengt
Het vlees is rijkelijk gemarmerd. Het vet dat tot in de spieren is doorgedrongen, geeft aan uw stuk vlees een ongelofelijke malsheid. De smaak van het Kobe-rund is met geen enkel ander runderras vergelijkbaar. Het vlees smelt zo weg in de mond en doet denken aan de zachte, smeuiige smaak van gebakken foie gras. Als kers op de taart blijkt dit onwaarschijnlijk lekkere vlees van het Kobe-rund minder cholesterol te bevatten dan de meeste andere vleessoorten.