DE PATA NEGRA

DE PATA NEGRA

ORIGINS - REGIOS

Spanje heeft veel culinaire troeven. Dit geldt zeker voor dit schitterende Iberische varken met zijn gouden, rode of prachtig zwarte vacht die het zijn naam meegaf: Pata Negra.

FUNCTIES

Bloemenparfum en eikelsmaak
Het beste Spaanse varken wordt gekweekt in het natuurpark te midden van de bergen van Aracena. Gedurende vier jaar kan het er vrij rondlopen en genieten van de rijke en diverse flora. Dit geeft een kenmerkende florale toets aan het vlees. Ook de eiken zorgen met hun ‘bellota’s (Spaans voor eikels) voor schitterend voer. Deze eikels zorgen op hun beurt voor de onmiskenbare voedingswaarde. Daarna doen 24 maanden rijping hun werk. De ham is nu een ware delicatesse geworden en heeft zijn sappen, malsheid en notensmaak bewaard.

SMAKEN, BEREIDINGEN

Edel en gezond vlees
Naast de goede zorgen van de kwekers zijn het klimaat, de open lucht en de overvloedige eikels het geheim achter de smaakvolle en gezonde pata negra. Dit vlees bevat immers weinig vet, maar is rijk aan vitamine B1 en B2, magnesium, ijzer, zink, fosfor en calcium. Op die manier is genieten geen zonde!

 

Voor velen is Pata Negra een van de meest nobele vleessoorten, omdat het veel smaakexperts bij elkaar heeft gebracht. Het is een mals en smakelijk vlees waarvan de kwaliteiten onmiskenbaar zijn.

Deel deze pagina
Contact