ARGENTIJNSE RUNDVLEESFILET
ORIGINS - REGIOS
Het grondgebied van Argentinië is bijzonder uitgestrekt. Dit is een beproeving voor de mens maar een zegen voor de dieren. Het Argentijnse rundvlees heeft een bijzonder goede reputatie dankzij uitzonderlijke kwaliteit van de veeteeltbedrijven, de onnavolgbare smaak en de diversiteit aan culinaire mogelijkheden.
FUNCTIES
Vlees voor gaucho’s en fijnproevers
Gaucho’s zijn mannen die gigantisch veel kunnen eten. Ze houden ervan het zachte, sappige en smakelijke vlees van hun pampa in astronomische hoeveelheden te delen rond hun parrilladas of asado. Hun geliefkoosde stuk is ongetwijfeld ook dat van de kenners van bij ons: de ribeye, versneden uit het meest malse stuk van de entrecote.
SMAKEN, BEREIDINGEN
Vuur of houtskool?
Argentijns vlees kan op verschillende manieren worden bereid en is geschikt voor ieders smaak. Ook al houdt het van de felle hitte van de barbecue of de plancha, toch heeft het misschien een lichte voorkeur voor langzame garing in de houtskool zelf. Daar gaart het langzaam, en mengt het gesmolten vet zich met de spieren. Naargelang zijn gewicht moet het versneden stuk twee tot drie uur garen. Je vergeet evenwel snel het lange wachten eens je hebt geproefd van dit uitzonderlijke smakelijke, zachte en sappige vlees. In twee seconden ben je in Argentinië aanbeland.